Nieuws

In deze nieuws rubriek kun je steeds de laatste nieuwtjes lezen.

Gewijzigde route wegens werkzaamheden

Let op: vanwege wegwerkzaamheden aan de Ringbaan West hebben wij een omleidingsroute!
Wij komen van Boshoven af rijden dan Ringbaan West tot de 1e rotonde daar gaan we links af de Suffolkweg op. Bij de 1e rotonde gaan we links af de Kazernelaan op, daarna rijden we weer rechts de Ringbaan West op. De rest van de route blijft.

Zie ook de pagina route.


Frans Theuniz
Frans Theunisz komt dit jaar een optreden verzorgen tijdens de Truckrun Weert.

Inschrijvingen bijrijders & chauffeurs.
Inschrijven kan helaas niet meer, we zitten meer dan vol!

Verkeersregelaars
Tijdens de Truckrun 2018 zullen wij weer gewoon in colonne rijden. Voor de verkeersregelaars die de stoet niet voorbij willen rijden of verkeersregelaars zonder motor hebben wij vaste kruispunten.
Inschrijven kan vanaf medio februari 2018. We hebben geen aparte inschrijfformulier voor verkeersregelaar en motards.
De ingeschreven verkeersregelaars die op het inschrijfformulier hebben aangegeven een inlogcode te willen, hebben deze inmiddels ontvangen.

Vaste bijrijder
Chauffeurs die een naam hebben van de bijrijder, gelieve het bijrijdernummer en lunchpakket voor 10.00 uur bij de “inschrijving deelnemers” (in de hal van Lumar) ophalen. Nummer van de truck is het bijrijdernummer. Indien het nummer is uitgegeven dan gaat degene met het uitgegeven nummer voor!

Anja van de Berg beëindigd haar bestuurstaken
Vanaf 1 januari 2018 is Anja van de Berg gestopt als bestuurslid. Wij zijn haar zeer dankbaar voor al haar inzet, die zij toonde en dat al vanaf de eerste dag van het bestaan van de Stichting Truckrun Weert! Anja bedankt!
Een dikke duim voor deze kanjer!

Verkeersregelaars

Met ingang van 1 oktober zal de vernieuwde Regeling Verkeersregelaars van kracht zijn kijk op verkeersregelaarsexamen.nl.

De belangrijkste wijzigingen voor u:

Evenementenverkeersregelaarspassen vervallen.

De aanstellingspas voor evenementenverkeersregelaars komt per 1 oktober 2017 te vervallen. Wel blijft het verplicht om tijdens het regelen van het verkeer in het bezit te zijn van een geldige instructieverklaring en een geldige aanstelling van de gemeente waarin het evenement plaatsvindt.
Elke evenementenverkeersregelaar die wordt ingezet voor een evenement wordt persoonlijk aangesteld.
Een evenementenverkeersregelaar moet zich kunnen legitimeren (met een identiteitskaart of paspoort) op eerste vordering van de politie. Eenmalig evenementenverkeersregelaars vervallen.
Een instructieverklaring is uitsluitend geldig voor een termijn van 1 jaar. De instructie voor eenmalig evenementenverkeersregelaars komt per 1 oktober te vervallen.
Alle evenementenverkeersregelaars volgen dus dezelfde instructie en komen in aanmerking voor een aanstelling van maximaal 1 jaar.
Groslijsten komen te vervallen daarvoor in de plaats is de verkeersregelaarslijst gekomen. De organisator moet een actuele verkeersregelaarslijst kunnen tonen tijdens het evenement aan de toezichthouder en of de politie.